• Lorem ipsum

Je zou denken dat mineralen en minerale oliën (ook wel paraffine genoemd) hetzelfde zijn. Logisch, de termen lijken veel op elkaar. Toch is er een wereld van verschil. Mineralen worden gewonnen uit de aarde of de zee en vallen onder de noemer ‘natuurlijk’. Ons merk Mineralogie bijvoorbeeld bevat deze groene grondstoffen. Minerale oliën (paraffine) worden gemaakt van afvalstoffen van de aardolie- en benzine-industrie. Het is een bijproduct van petroleum. Dat klinkt onnatuurlijk… en dat is het ook. De meeste producten uit ons assortiment bevatten dan ook geen paraffine of minerale oliën.

Lekker vet!
Lippenbalsems, huidcrèmes en (baby)lotions en -oliën zijn voorbeelden van producten die vaak minerale oliën (paraffine) als grondstof bevatten. Het zijn eigenlijk verzadigde vetten. De meeste mensen denken dat een droge of geïrriteerde huid minder snel uitdroogt als je ‘m lekker vet houdt. Niets is minder waar. Als je cosmeticaproducten op basis van minerale olie op de huid aanbrengt, vormt zich als het ware een gesloten laag over de huid. Dat werkt verstikkend. Na het aanbrengen kan de huid niet meer ademen en worden gifstoffen niet afgevoerd. Terwijl de poriën juist vragen om zuurstof en daarom uitzetten. Je voelt ‘m waarschijnlijk al aankomen: de kans dat poriën verstopt raken en acne en andere problemen de kop opsteken neemt toe. Omdat de huid volledig wordt ingekapseld, vertraagt de aanmaak van nieuwe cellen. Met als gevolg dat de huid eerder uitdroogt en veroudert.

Plantaardige alternatieven
MinkBC heeft een prachtig assortiment vol plantaardige alternatieven met verzorgende en beschermende eigenschappen op basis van zo gezond en natuurlijk mogelijke ingrediënten. Je vindt er een ruime keus aan producten die aansluiten bij onze groene filosofie. Heb je een vraag over de werking van bepaalde stoffen of over onze producten? Stel ze gerust. We helpen je graag.