• Lorem ipsum

Gezonde en glanzende dansende haren. Een stralende huid. Wie wil dat niet? De juiste huid- en haarverzorgingsproducten kunnen daarbij helpen. Veel mensen hebben het idee dat producten beter werken als deze flink schuimen en goed glijden. Die schuim- en glijfactoren maken het gebruik vaak prettiger en voor het gevoel frisser en hygiënischer. Sulfaten zorgen voor dat effect. Het zijn synthetische stoffen, die ontstaan uit een chemische verbinding tussen zuurresten en zouten van zwavelzuur. Sulfaten lossen vuil- en vetdeeltjes op in water en zorgen ervoor dat producten zoals shampoo en foam zich makkelijker verspreiden en schuimen.

De keerzijde van sulfaten
Het vetoplossende vermogen van sulfaten heeft een keerzijde. Het droogt de (hoofd)huid uit en kan een irriterende werking veroorzaken. Daardoor raakt de hoofdhuid uit balans. Omdat sulfaten vervolgens door het doucheputje in de natuur terechtkomen, zijn ze milieubelastend.

Zo min mogelijk sulfaten
MinkBC gelooft in formules die zijn gebaseerd op zo gezond en natuurlijk mogelijk. Ons assortiment bevat daarom grotendeels fosfaatvrije producten. Onze Naobay shampoos zijn daar een voorbeeld van. Heb je een vraag over de werking van bepaalde stoffen of over onze producten? Stel ze gerust. We helpen je graag.